Zagrebački Holding  
HR  EN    Mapa webaKontakti
 
 

Program obnove pročelja

Naša podružnica i u narednom razdoblju nastavlja akciju obnove pročelja u užoj gradskoj jezgri. Podsjećamo kako je riječ o Programu koji smo 2001. započeli u suradnji s Gradom Zagrebom i Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode, zahvaljujući čemu je do sada više od 100 zgrada dobilo svoj novi izgled.
 
Tako smo i sada, sagledavajući želje suvlasnika i njihove financijske mogućnosti, izradili novi Programa obnove pročelja za 2011. i 2012. godinu koji je obuhvatio 42 zgrade. Ukupna procijenjena vrijednost radova iz ovog dvogodišnjeg Programa je cca 43.000.000 kn, od čega bi Grad Zagreb osigurao ko 30%  iznosa.
 
To znači da, sukladno dosadašnjim kriterijima, Grad sudjeluje u sufinanciranju uređenja uličnih pročelja s 25% vrijednosti radova.

Na zgradama koje istovremeno uređuju ulična i dvorišna pročelja udio Grada iznosi 30%, dok će za one objekte koji imaju svojstvo kulturnog dobra ili su preventivno zaštićeni sufinancirati 50% vrijednosti radova.
 
Za preostali iznos investicije koji financiraju suvlasnici, kao Upravitelj smo putem Zagrebačke banke osigurali namjenske kredite uz rok otplate do 15 godina, bez hipoteke.
 
Podsjećamo i na mogućnost financiranja sanacije pročelja putem oglašavanja na skeli zahvaljujući čemu se također mogu osigurati znatna sredstva te smanjiti iznos koji suvlasnici trebaju izdvojiti iz pričuve.