Zagrebački Holding  
HR  EN    Mapa webaKontakti
 
 

Grad Zagreb povećao uč

Tako će za obnovu uličnog pročelja, umjesto dosadašnjih 25%, Grad izdvojiti 50% od ukupne vrijednosti radova.
Za zgrade na kojima se istovremeno uređuju ulična i dvorišna, odnosno zabatna pročelja, sufinanciranje je s ranijih 30% povećano na 55%, a za pročelja zgrada koje imaju svojstvo kulturnog dobra ili su preventivno zaštićena, Grad izdvaja 75% od ukupnog iznosa radova.
Budući da su radovi na obnovi pročelja u povijesno urbanoj zoni zahtjevni i iziskuju znatna sredstva, vjerujemo da će mnogi suvlasnici ovo povećanje sufinanciranja prepoznati kao povoljan trenutak za uređenje svoje zgrade. Za taj preostali dio investicije koji financiraju suvlasnici, GSKG im kao upravitelj osigurava putem Zagrebačke banke zajam uz rok otplate do 15 godina, bez hipoteke.
Podsjećamo da su zahvaljujući ovom programu, koje GSKG u suradnji s Gradom i Gradskim zavodom za zaštitu spomenika kulture i prirode provodi od 2001., u užoj gradskoj jezgri, koja obuhvaća područje Centra, veći dio Črnomerca, Medveščak i najzapadniji dio Maksimira, do sada obnovljena 123 pročelja. Ukupna vrijednost radova je cca 52.000.000 kn, od čega je učešće Grada bilo oko 16.000.000 kn. Preostali su iznos osigurali suvlasnici, za što smo im omogućili kreditiranje do 15 godina, bez hipoteke.
Zbog najnovijeg linearnog povećanja učešća Grada za sve kategorije zgrada u užoj jezgri, naše su stručne službe odmah krenule u akciju te je, nakon obilaska velikog broja zgrade i procijene troškove obnove uličnih i dvorišnih pročelja te izrade financijske analize, u tijeku anketiranje suvlasnika
Dodatne informacije i upute možete dobiti u:
-       Odjelu graditeljstva, Savska cesta 1 
         tel. 45 65 892, 45 65 895; 45 65 815
-       područnim službama Centar, Črnomerec, Medveščak, Maksimir
-       Odjelu ugovaranja i marketinga, tel. 45 65 952