Zagrebački Holding  
HR  EN    Mapa webaKontakti
 
 

Osnovni podaci

Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo osnovano je kao javno poduzeće temeljem odluke zagrebačke Gradske skupštine od prosinca 1990. godine. No, tek nakon usklađivanja općih akata, u veljači 1996. godine, službeno je registrirano kao Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo d.o.o. Krajem 2005.  godine preimenovano je u Podružnicu GSKG, koja posluje unutar Zagrebačkog holdinga d.o.o., da bi od studenoga 2013. godine ponovno prešlo u trgovačko društvo.
 
Održavanje jednog od simbola grada Zagreba - Gričkog topa, koji nas svojim pucnjem svakodnevno podsjeti da ulazimo u drugu polovicu dana, samo je jedna od naših djelatnosti. Tako, unutar komunalnih poslova brinemo i o održavanju javnih prolaza, pothodnika, fontana i WC-a.
 
No, naša primarna djelatnost je održavanje stambenih objekata. Iako to ponekad nije lak zadatak, svojim uslugama nastojimo ostvariti da se ta suradnja odvija na zadovoljstvo korisnika naših usluga i nas kao upravitelja.
 
Tako, među ostalim, nudimo pravnu i tehničku pomoć za
  • otklanjanje nedostataka kod preuzimanja zgrade,
  • izradu programa upravljanja i održavanja objekta
  • izvođenje potrebnih radova,
  • redovno i izvanredno održavanja,
  • hitne popravke,
  • sanaciju pročelja, krovova,
  • održavanje dizala.
Sljedeća važna djelatnost je obavljanje pravnih poslova što uključuje stručnu pomoć pri
  • sklapanju međuvlasničkog ugovora i ugovora o upravljanju,
  • zastupanje suvlasnika pred sudovima i drugim tijelima vlasti,
  • pomoć pri utvrđivanju i rješavanju vlasničkih odnosa te upisa u zemljišne knjige.
Naravno, ovo je tek dio usluga koje nudimo jer smatramo da je upravo njihova raznolikost jamstvo zadovoljavajuće suradnje. Upravo iz tog razloga smo pokrenuli i niz dodatnih programa (npr. Program obnove pročelja, Program obnove kotlovnica, Program usklađivanja dizala s propisima i dr.)

Isto tako, za velike popravke na zgradama suvlasnicima nudimo mogućnost financiranja tih investicija kreditiranjem od 5 do 15 godina s povoljnim kamatama.

Bitno je reći da se za te, kao i za sve ostale projekte, biraju izvođači radova koji svojim ponudama i kvalitetom rada odgovaraju kriterijima koje postavlja GSKG.
 
I upravo zahvaljujući svim tim nastojanjima naš grad posljednjih godina bitno mijenja svoju sliku na bolje te postaje sve ugodnije mjesto življenja, ali i jedna od važnijih destinacija brojnim turistima. No da bi se to postiglo potrebno je puno truda i financijskih sredstava te zajednička suradnja svih sudionika – upravitelja, državnih i gradskih institucija, struke i suvlasnika.
 
No, iako se u svom petnaestogodišnjem radu ponekad susrećemo i s problemima, sva naša nastojanja pružanja što kvalitetnijih usluga rezultirala su time da smo zauzeli i održali vodeće mjesto među oko 150 državnih i privatnih poduzeća koji se bave upravljanjem i održavanjem objekata u Hrvatskoj. Da ta pozicija nije slučajna potvrđuje i oko 180 tisuća prostora koji su nam na održavanju, što iznosi oko 85% fonda grada Zagreba.


 
VAŽNI TELEFONSKI BROJEVI
 
Uslužne službe
Područne službe
Inspekcije – redarstva

centrala: 4565 811
info centar: 4565 817
hitne intervencije: (od 0 do 24)      48 29 420, 48 29 425

Fax: 01/48 29 422
E-mail: info@gskg.hr
Web stranica: www.gskg.hr
Adresa: Savska cesta 1
OIB: 03744272526