Zagrebački Holding  
HR  EN    Mapa webaKontakti
 
 

Od početka 2014. godine obavezno je energetsko certificiranje i stanova manjih od 50 m2

Novim Zakonom o gradnji određeno da kod prodaje i stanovi manji od 50 m2 trebaju energetski certifikat, a koji su do sada bili izuzeti od te obveze .
Energetska certifikacija zgrada i stanova je zakonska obveza prema Zakonu o gradnji (NN 153/13). To znači da svaka nekretnina koja se prodaje mora imati energetski certifikat, a od 2016. će to biti obveza i za sve nekretnine koje se iznajmljuju. Energetski certifikat je dokument koji daje pregled mjera za povećanje energetske učinkovitosti te ujedno klasificira zgradu ili stan prema potrošnji energije. Time se određuju energetski razred (od A+ do G), a postupak provode stručne osobe – energetski certifikatori, koji su ovlašteni od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Na našoj web stranici (Lista sposobnih izvoditelja) možete pogledati popis ovlaštenih osoba s kojima surađujemo.
Zbog uštede sredstava, preporuča se izrada energetskog certifikata cijele zgrade jer je time cijena za svaki pojedinačni stana i do deset puta manja. Uz to, ukoliko je kvalitetno napravljen, energetski certifikat može biti odlična polazišna točka za pokretanje projekta energetske obnove zgrade, a detaljnije informacije o svemu možete dobiti na besplatni telefon Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, 0800 232 333. Na našoj web stranici (Lista sposobnih izvoditelja) možete pogledati popis ovlaštenih osoba s kojima surađujemo.

Novi Zakon o gradnji